zaterdag 25 mei 2013

Het zit niet altijd mee

Nas wist het maar al te goed : life's a bitch and then you die.
Na onze Ierlandtrip is het me niet echt goed voor de wind gegaan.  Ik weid er liever niet over uit. Maar ook aan deze tegenvallende episode in mijn leven komt best wel een einde. Daar ben ik van overtuigd. Een cyclisch aandeel weet zich immers toch ook steeds te herstellen ? De problemen namen meteen mijn zin in vissen ook voor een groot deel weg.
Voor het trotten haalde Nico
 zijn oude getrouwe matchhengel
nog eens boven
We zijn er maar twee keer op uit geweest. Niet op de geep of de zeebaars, die door het slechte weer nog niet goed aanwezig is. Niet op zee omwille van de aanhoudende wind. Niet op forel in Het Oost-Voornse Meer. Maar op het kanaal. Met de dobber trottend op brasem en voorn.
Geheel in de lijn van de verwachtingen was het daar ook teleurstellend. Ellende troef. Mijn trip met Paul bracht geen van ons ook maar één aanbeet. Het voormiddagje witvissen met Nico was dan toch iets beter met een tiental mooie blankvoorns en brasems. Maar echter helemaal niet zoals we in andere jaren gewoon zijn tijdens deze periode.Niet alleen het koude weer is een spelbreker maar het kanaal zelf ook. De harde stroming die normaal dit water typeert is afwezig of niet consistent wat de vangstkansen zeer negatief beïnvloedt.
Verder is het wachten tot mijn boot in de haven ligt. Misschien doen de roofblei en de snoekbaars het dit jaar toch eens wat beter, maar veel hoop heb ik er na verschillende tegenvallende jaren niet meer in.
In ieder geval ga ik steeds meer met de vliegenhengel op stap. En aangezien je nooit te weinig hengels kunt hebben, overweeg ik nu de aankoop van een Beulah Switchrod voor een 7/8 lijn. Lijkt me handig om de roofblei op rivier en de forel op het OVM op lange afstand te belagen.