zondag 9 januari 2011

De sneeuw is weg...dus op jacht

Het is weken en weken geleden dat we nog eens een jachtdag gehad hebben.
Willy met een deel van de buit
Aangezien het laatste restje sneeuw verdwenen is, komen we vandaag nog eens samen om een voormiddag te jagen. Spijtig genoeg is in januari nog enkel de jacht op konijn, houtduif, fazanthaan, vos en wilde eend geopend. We gaan vandaag trachten zeker vier soorten op het tableau te krijgen. Vooral konijn is moeilijk, aangezien een aantal ziekten het bestand behoorlijk gedecimeerd hebben. Het schieten van een vos is veeleer een toevalstreffer.
Om 9.30 uur starten we - ook om te jagen, staan we niet vroeg op - en beginnen we met een bezoekje aan een vijver. De eenden hebben het gevaar door want reeds vanop 100 m afstand vliegen ze groepsgewijs en buiten schot op. Twee eenden zijn echter zo dom toch onze kant op te vliegen. De eerste eend wordt aangeschoten, waarna een tweede schot de eend definitief en dood naar beneden haalt.
De rest van de voormiddag worden bosjes en rietkanten afgejaagd. Onze jonge duitse staander doet zijn uiterste best. Van de vier fazanten weten er twee buiten schot te ontkomen. Een onvoorzichtige houtduif komt binnen bereik van het jachtgeweer en valt morsdood neer. Plots springt een vos luit de dekking om al na enkele meters te verdwijnen. Reinaard ontspringt de dans, we zien hem nooit meer terug. De drijvers kloppen vervolgens enkele bramenstruiken uit. Achtereenvolgens springen twee konijnen uit de dekking die telkens met één enkel schot binnengehaald worden. Een derde konijn weet evenwel te ontsnappen. Twee schoten zijn er flagrant naast.
Ondertussen schijnt de zon en is het best aangenaam weer geworden. Om 13 uur besluiten we de jachtdag met nog een wilde eend. Ons doel is bereikt : een aangename dag waarop 4 verschillende soorten wild op het tableau gekomen zijn.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten