maandag 17 januari 2011

Wondere webwereld (5) - gelukkig verenigt het snoekbaarsvissen Walen en Vlamingen

Men kan niet meer zeggen dat in Wallonië enkel van traditionele vistechnieken gebruik gemaakt wordt en dat de Walen, onze franstalige medeburgers, nog steeds niet op de hoogte zouden zijn van recente ontwikkelingen in de hengelsport, zoals vertikaal vissen of diagonalen. Getuige hiervan is de website http://www.hainautcarnassiers.be/ of http://www.sandre.be/, beide links verwijzen je naar dezelfde site. Vergis je echter niet van website. Als je http://www.sandra.be/ intoetst, kom je bij een andere visueel aantrekkelijke site uit, namelijk die van stripster Sandra, miss Belgium nude 2007.
Op de site sandre.be, een roofvissite met speciale aandacht voor snoekbaars, behandelt Benoit Degraux een aantal items zoals snoekbaars- en roofvistechnieken, materiaal en boten. In de rubriek "Info & news" vind je visverslagen, impressies van hengelsportbeurzen en artikels uit het hengelsportblad Magazine Brochet Sandre, waarin Benoit regelmatig schrijft, terug. Veel van zijn vangstverslagen, rijkelijk voorzien van foto's, beschrijven vistrips in Nederland, waar hij onder andere vaak op Haringvliet en Volkerak te vinden is. En vroeger eerder uitzonderlijk voor een Belg, hij promoot en beoefent catch and release.
Niettegenstaande de auteur de ontwikkelingen op kunstaasgebied op de voet volgt , ligt zijn hart ook bij het vissen met dode en levende aasvissen. Immers traditioneel gaat in het Franse taalgebied en Frankrijk veel aandacht uit naar deze manier van vissen. Op deze site kun je dan ook technieken als "la pêche à la tirette" (slepend vissen met aasvis), "la pêche au posé"(statisch vissen met aasvis) en "la pêche au manié" (getakeld doodaasvissen met Drachkovitzmontage) ontdekken. Misschien interessant om ook hier eens je licht op te steken.
In ieder geval weet Benoit met zijn passie voor het hengelen Walen, Vlamingen en Hollanders te verenigen. We hebben er misschien meer van zijn soort nodig.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten