donderdag 13 januari 2011

Wondere webwereld (4) - Pico, de adhd-visser

Tot voor enkele jaren was het in Frankrijk niet zo best met de roofvisstand gesteld. Van oudsher werd in Frankrijk veruit de meeste vis meegenomen voor de pot en zeker baars, snoekbaars en snoek. Zelfs het kleinste visje was niet veilig en vond zijn weg naar de frituur.
Uit de berichten op het internet kan ik evenwel afleiden dat het in Frankrijk steeds beter gaat met het roofvisbestand. Niet alleen is er steeds meer aandacht voor nieuwe roofvistechnieken en kunstaasmethoden, ook vindt het principe van catch and release er volop ingang. Er is dus wel degelijk sprake van een mentaliteitswijziging.
De Seine, de rivier die door de Franse hoofdstad Parijs stroomt, blijkt de laatste jaren een goed bestand van baars, snoekbaars, snoek en meerval te huisvesten, mede dankzij de inspanningen van de plaatselijke hengelsportverenigingen die voor en regelmatige aanvulling van het visbestand zorgen.
Niemand minder dan Pico92 zal u regelmatig berichten over zijn visdagen op roofvis in de Seine. In zijn persoonlijk blog, http://www.pico92.over-blog.com/, of Pico 92 et la pêche des sandres aux leurres souples (Pico 92 en het snoekbaarshengelen met softbaits) beschrijft hij regelmatig de resultaten van zijn kunstaassessies op roofvis in de omgeving van Parijs. Zoals bij veel Fransen zijn zijn uitverkoren softbaits van het merk Reins. Zijn vangsten liegen er niet om. Naast grote aantallen, komen vaak ook grote snoekbaarzen en kapitale meervallen in het net en dat vaak midden in de Franse hoofdstad. Voor een buitenlandse kijk op het (softbait)vissen kan ik jullie deze site aanbevelen.
Neem echter eerst een zenuwpilletje of drink een valeriaantheetje. Zoals je zeker zult zien is Pico92 eerder het ongeremde adhd-type..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten